Nieuwsbericht

Basis- en opfristraining sociaal raadslieden start in november 2022

UPDATE: de training van 4 november is vol, voor de training van 11 november zijn nog enkele plekken vrij

24 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Een goede basis voor startende sociaal raadslieden is belangrijk. Maar ook ervaren raadslieden hebben baat bij het opfrissen van hun kennis. De wereld van het sociale domein verandert snel. Kenmerkend voor het raadsliedenwerk is de brede kennis, het zien van samenhang en de praktische aanpak. Ook voor andere (SJD-)doelgroepen is deze scholing interessant. Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk krijg je de kennis om direct in je werk mee aan de slag te gaan. Hier komen theorie en praktijk samen. In november 2022 starten twee nieuwe reeksen van zes modules: de eerste op 4 november, de tweede op 11 november.

Sociaal raadslieden zijn een spin in het web, een luis in de pels en wegwijzers in het doolhof van wet- en regelgeving. De kracht van het sociaal raadsliedenwerk zit in het inzicht in de verbanden tussen verschillende regels, de brede kennis en de praktische insteek. Hoe krijgt een burger waar hij recht op heeft? Hoe zorg je dat het inkomen in het complexe systeem van belastingen, uitkeringen en toeslagen op orde is? Welke invloed heeft de beslissing op het ene terrein op andere regelingen?

Deze scholing is niet alleen bedoeld voor startende sociaal raadslieden. Ben je al werkzaam als sociaal raadsvrouw of raadsman en wil je weer helemaal up-to-date zijn, ook dan kun je je aanmelden. Je bent ook welkom als je een andere functie hebt, maar vergelijkbare vraagstukken tegenkomt. ‚ÄčIn een serie van zes kernmodules combineren we theorie met de praktijk en zorgen we voor de aansluiting op het werkveld. We behandelen casussen uit de raadsliedenpraktijk en leggen verbanden met andere rechtsgebieden.

Deze scholingsreeks wordt georganiseerd door de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR). De LOSR wil graag bijdragen aan een goede basis voor startende sociaal raadslieden en zorgdragen dat de kennis van de raadslieden landelijk van eenzelfde hoog niveau is en blijft. 

De docenten zijn Christa Romani (Toeslagen en Inzicht in inkomen), André Moerman (Schulden en Participatiewet) en Saskia van Muiswinkel (Inkomstenbelasting en Casuïstiek).

Accreditatie
De scholing is geaccrediteerd bij het Registerplein. Je krijgt dus registerpunten voor je beroepsregistratie (zes punten per module).

De scholingsreeks in het voorjaar is zeer goed beoordeeld! Wil je de training ook volgen?
Kijk voor meer informatie over inhoud, kosten en aanmelden:

Start 4 november 2022 (VOL)
Start 11 november 2022