Nieuwsbericht

Nieuw: de Sociaal Werk Nederland kinder- en jongerenwerk toolkit

15 maart 2022 | 1 minuut lezen

Nieuw op de website van Sociaal Werk Nederland: de toolkit kinder- en jongerenwerk. Sociaal Werk Nederland heeft het afgelopen jaar verschillende projecten gedaan voor het kinder- en jongerenwerk. Met deze projecten zijn aanpakken ontwikkeld, onderzoeken gedaan en handreikingen gemaakt waar leden mee aan de slag kunnen om hun werk te positioneren en te verbeteren. De toolkit is hier te bekijken.

Onderbouwing én optimalisatie
De producten zijn te gebruiken om naar de gemeente inzichtelijk te maken hoe noodzakelijk én economisch verstandig het is om te investeren in het kinder- en jongerenwerk. Verder kunnen leden inspiratie halen uit de verschillende aanpakken, handreikingen en filmpjes om de dienstverlening verder te verbeteren. De toolkit bevat nu kinderwerk, online jongerenwerk en het project #samenbloeien voor het bevorderen van de samenwerking tussen jongerenwerkers en Halt. De komende tijd wordt de toolkit uitgebreid met het meidenwerk en het vrijwillig jongerenwerk.

Pamflet kinder- en jongerenwerk werkt
Om leden te helpen bij het profileren van het kinder- en jongerenwerk bij hun gemeente heeft Sociaal Werk Nederland een pamflet gemaakt. In het pamflet een overzicht van de problemen die er spelen en wat we kunnen doen om dit aan te pakken. Het pamflet is hier te downloaden. Via het menu is de toolkit te vinden via Dienstverlening -> Producten en projecten