Nieuwsbericht

Uitnodiging workshop: Effectieve dynamiek van de organisatiecultuur

16 februari 2022 | 1 minuut lezen

“Cultuur schept orde in de chaos” luidt de titel van het eerste deel van het boek “The corporate tribe” van Danielle Braun en Jitske Kramer. Toch is organisatiecultuur een ongrijpbaar fenomeen voor veel bestuurders. Volgens Braun en Kramer mislukt ongeveer 70 procent van de cultuurverandertrajecten omdat basisaannames en onderliggende uitgangspunten niet kloppen. Centrale vraag in deze workshop is: Wat behelst de dynamiek van een organisatiecultuur? En hoe kun je die veranderen? Verdiwel en Sociaal Werk Nederland organiseren gezamenlijk een workshop over dit thema.

In deze workshop gaat het enerzijds om de cultuur van de eigen organisatie. Hoe bevorder je als bestuurder een organisatiecultuur waarin alle medewerkers zo goed mogelijk tot hun recht komen en goed presteren?

Anderzijds gaat het om netwerksamenwerking waarin verschillende belangen spelen. Dat is een veelgehoord knelpunt. Daniëlle Braun belicht hoe je patronen in de dynamiek tussen je organisatie, de gemeente en je ketenpartners kunt herkennen en veranderen. En hoe je verschillende belangen boven tafel krijgt, gebruik maakt van ‘de wijsheid van de groep’ en tot gezamenlijke afspraken komt.

Programma

13.30 uur: ontvangst met koffie en thee
14.00 uur: start van de workshop
16.30 uur: afsluiting en borrel

  • Donderdagmiddag 24 maart in De Observant in Amersfoort
  • De deelnemersbijdrage is € 99,97 inclusief BTW.
  • Het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang met aanmelden!
  • Dat kan hier