Nieuwsbericht

Uitnodiging Jaarcongres sociaal werk 2022: Sociaal is de toekomst!

2 februari 2022 | 2 minuten lezen


Op woensdag 18 mei organiseert Sociaal Werk Nederland samen met Sociaal Werk werkt! het Jaarcongres sociaal werk 2022. Op woensdag 18 mei kijken we vooruit naar de sociale toekomst. Hoe ziet die eruit? Wat is er nodig om de samenleving bij elkaar te houden? Hoe willen we onze toekomst sociaal maken? De aanmelding is geopend en leden profiteren t/m 31 maart van leden- én vroegboekkorting. Voorafgaand aan het congres is de ALV van Sociaal Werk Nederland. 

Innovatie voor de uitdagingen van morgen
De samenleving en de wijk zijn aan het veranderen. Polarisatie en maatschappelijke onrust nemen toe, burgers verliezen vertrouwen en de kloof tussen arm en rijk groeit. Sociaal werk is een onmisbare schakel voor het aanpakken en oplossen van deze problemen. Het gaat niet vanzelf.

Het Jaarcongres sociaal werk 2022 is dé plek om innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen te ontdekken en bespreken. Wat hebben we geleerd van de coronatijd? Hoe nemen we het voortouw in verbinding en samenwerking? We belichten creatieve methoden en aanpakken om vol zelfvertrouwen en samen met de burger aan een hoopvolle toekomst te werken.

Invloed hebben door impact te tonen
De impact en het rendement van sociaal werk is enorm, maar dat moeten we wel beter over het voetlicht brengen. Er zijn genoeg onderzoeksdata en voorbeelden uit de praktijk om sociaal werk stevig te positioneren en duidelijk te maken dat de grote maatschappelijke opgaven niet zonder sociaal werk opgelost kunnen worden. Wat levert een euro in sociaal werk op en wat kan een sociaal werker betekenen voor een kwetsbare burger, voor een wijk en de maatschappij? Hoe sociaal willen we onze toekomst maken?

Inspirerend en motiverend
Het wordt een congres met stevige gesprekken, inspirerende sprekers en motiverende deelsessies. Op deze landelijke dag van het sociaal werk staan elkaar fysiek ontmoeten, innovatie en positioneren van sociaal werk centraal. Kortom: hét event voor werkgevers, werknemers, stakeholders en partners in het sociaal domein. Concrete namen van sprekers en concrete invulling van de workshops hebben we nog niet, maar we zijn bezig met het organiseren van een interessant programma. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Ook dit jaar combineren we het jaarcongres met de uitreiking van de Verkiezing van Sociaal Werker van het Jaar. Nog geen kandidaat voorgedragen? Doe dat dan voor 14 februari via deze site.

Aanmelden?
Aanmelden voor het jaarcongres kan hier. Het jaarcongres wordt weer gecombineerd met de ALV van Sociaal Werk Nederland. Leden moeten zich hiervoor apart aanmelden.

Alles op een rijtje