Nieuwsbericht

Uitnodiging online masterclass: de onmisbare rol van sociaal werk in de aanpak eenzaamheid 

7 september 2021 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland en het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid nodigen alle sociaal werkers uit voor een online masterclass op donderdagmiddag 28 oktober. Themade onmisbare rol van sociaal werk in de aanpak eenzaamheid. 

Deze masterclass presenteert vernieuwingen rond ‘lokale samenwerking eenzaamheid’. In 1,5 uur hoor je hoe je daarmee jouw rol kunt versterken. Professionals werkzaam binnen het sociaal domein vertellen hoe zij dat in hun gemeente doen. Zij werken bijvoorbeeld samen met lokale ondernemers, doen huisbezoeken, zetten innovatieve projecten op of fungeren als aanjager of kartrekker van een lokale coalitie. Dus: na de Week tegen eenzaamheid kun je deze masterclass gebruiken om je aanpak eenzaamheid aan te scherpen. 

Sociaal Werk Nederland en Eén tegen eenzaamheid 
Deze masterclass is een coproductie tussen Sociaal Werk Nederland en VWS. Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid adviseert en ondersteunt sinds zijn start in 2018 al 250 gemeenten bij hun lokale aanpak eenzaamheid. Om de aanpak duurzaam te maken met een sterke sociale basis en professionele organisatie, is de inzet en betrokkenheid van lokale sociaal werkers een belangrijke succesfactor.   

Als brancheorganisatie en actieprogramma onderzoeken we hoe we gezamenlijk de lokale aanpak eenzaamheid verder kunnen versterken. Een proactieve rol van sociaal werkers is hierbij het uitgangspunt. 

Aanmelden 
De masterclass vindt plaats op donderdag 28 oktober van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden voor deze masterclass kan nu al via: Aanmelden Masterclass Sociaal Werk Nederland en Eén tegen Eenzaamheid. Begin oktober is het definitieve programma bekend. Ongeveer een week voor de masterclass krijg je via de mail het programma en de zoomlink toegestuurd. Reserveer de datum alvast in je agenda!  

Presentatie van de masterclass is in handen van Marianne van den Anker, ambassadeur van Eén tegen eenzaamheid.  We kijken uit naar een mooie samenwerking bij de aanpak van eenzaamheid en zien je graag op 28 oktober.  

Eric van den Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland  & Wimke Schuurmans-Oosterom, MT-lid Dmo en programmamanager Eén tegen eenzaamheid, ministerie van VWS

Nb.: in de bijlage vind je deze uitnodiging in briefvorm. Stuur 'em door aan je collega's! 

ContactLid worden