Nieuwsbericht

Online meeting: samenwerking jongerenwerk en onderwijs

Chris Bos
26 augustus 2021 | 1 minuut lezen

Steeds vaker bundelen het onderwijs en het jongerenwerk hun krachten om samen de veerkracht van (kwetsbare) jongeren te versterken. Want hoe groter de veerkracht, hoe groter de kans dat jongeren bij tegenslag weten terug te veren. En dat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor negatieve invloeden, zoals radicalisering en polarisatie.

Maar hoe zet je zo’n samenwerking op? Platform JEP heeft hier de afgelopen 2,5 jaar onderzoek naar laten doen met medewerking van jongerenwerkers, onderwijsprofessionals, gemeenten en experts. Om scholen, jongerenwerkorganisaties en gemeenten hierbij te ondersteunen is er een stappenplan gemaakt dat helpt om de samenwerking op te zetten of verder te ontwikkelen. Dit is vanaf 16 september te downloaden op www.platformjep.nl. Sociaal Werk Nederland heeft meegewerkt aan de totstandkoming ervan.

Tijdens de online meeting lichten we succesvolle bestaande samenwerkingen uit, gaan we in op het effect ervan en bespreken we hoe je een samenwerking kunt opzetten of bestaande samenwerkingsverbanden kunt versterken.

Het programma
Bijeenkomst van Platform JEP op 16 september 2021 van 14:00 - 15:30 uur.

  • 14.00 – 14.15 uur: Interview met adviseur van Platform JEP over het traject JOS (Jongerenwerk & Onderwijs Samen).
  • 14.15 – 14.45 uur: Verhalen uit de praktijk over bestaande samenwerkingsverbanden tussen het jongerenwerk, onderwijs en gemeenten. 
  • 14.45 – 15.15 uur: Het belang en effect van een samenwerking tussen het jongerenwerk en onderwijs én hoe zet je een samenwerking op? 
  • 15.15 – 15.30 uur: Hoe gaan we nu verder? Reflectie vanuit het onderwijs, gemeente en jongerenwerk, met onder anderen Ernst Radius. 

De bijeenkomst is online te volgen via deze weblink

Lid wordenContact