Nieuwsbericht

Oproep: 'Sociaal werk en Een tegen eenzaamheid' als professionele aanpak?

20 juli 2021 | 1 minuut lezen

Het programma Een tegen eenzaamheid wordt verlengd tot 2023. Steeds meer gemeenten sluiten zich aan. VWS signaleert dat Een tegen eenzaamheid lokaal de meeste kans van slagen heeft als het sociaal werk daar een centrale rol in pakt. De combinatie van een consequente aanpak met onder meer de toolkit en vijf pijlers en de innovatieve werkwijzen die ontwikkeld worden, met de inzet van sociaal werk, lijkt kansrijk voor de toekomst waarin vergrijzing om actie vraagt. Open staan voor nieuwe lokale partners die mee signaleren, zoals PostNL doet in Rotterdam levert echt meerwaarde op.

Sociaal Werk Nederland en het programma Een Tegen Eenzaamheid zoeken goede voorbeelden van sociaal werk dat lokaal de crux is van een professionele aanpak tegen eenzaamheid.

Is jouw organisatie hiermee aan de slag gegaan? Werken jullie structureel, duurzaam consequent vanuit een innovatieve aanpak tegen eenzaamheid? Dan horen we dat graag.

Dus: werken jullie vanuit een tegen eenzaamheid? Innovatief? Structuraliseren jullie de aanpak? Mail ons! info@sociaalwerk.nl graag in de onderwerpbalk: ‘Een tegen eenzaamheid’
 

Lid wordenContact