Nieuwsbericht

Handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein 

22 juni 2021 | 1 minuut lezen

Op 22 juni 2021 verscheen een handreiking voor de aanpak van kinderarmoede in het sociaal domein. De handreiking werd gepresenteerd tijdens een webinar. 

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Professionals in het sociaal domein spelen een belangrijke rol in de bestrijding van kinderarmoede. Daarom is in opdracht van onder andere het ministerie van SZW en Divosa de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’ ontwikkeld.

In de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede’ beschrijven lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) voor professionals in het sociaal domein concrete werkwijzen voor het omgaan met kinderarmoede. Zij brachten die in kaart met professionals, onderzoekers en ervaringswerkers.  

Presentatiebijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst presenteerden Lusse en Kassenberg ‘hun’ handreiking. Divosa en het ministerie van SZW namen de handreiking in ontvangst en blikten vooruit. Verder stond de uitvoeringspraktijk centraal. Verschillende betrokken professionals reflecteerden op het thema kinderarmoede in het sociaal domein en schetsten wat nodig is om er echt mee aan de slag te gaan. Romy Groot (bekend van de Sire-campagne ‘Laten we het daar eens over hebben’) sprak als ervaringsdeskundige.

Hier vind je de handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein 

Werk je met de handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein en heb je interesse om er over door te praten en dingen uit te wisselen? Laat hier dan even je gegevens achter. 

Lid wordenContact