Nieuwsbericht

Doe mee met de Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

1 juni 2021 | 1 minuut lezen

De Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams en loopt tot eind van dit jaar. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen. Aanmelden voor de communty kan via deze link

Wijkteamprofessionals en professionals die regelmatig samenwerken met wijkteams kunnen hier gratis aan deelnemen. De tijdsinvestering bepalen zij zelf. De community staat boordevol tips, informatie en ervaringsverhalen over verschillende thema’s die achtereenvolgens aan bod komen gedurende de maanden juni tot en met november:

  • De meldcode
  • Signalering
  • Gespreksvoering met ouders en kinderen
  • Patronen achter geweld
  • Samenwerken aan veiligheid


Deze maanden wordt de Wijkteam-community steeds verder gevuld, en ontvangen deelnemers regelmatig berichten om hen te attenderen op relevante informatie en te betrekken bij vragen en discussies. De wijkteamprofessionals kunnen meedoen aan gratis webinars met experts. Ze kunnen online scholingsmodules volgen, relevante artikelen lezen, animaties bekijken. Maar ze kunnen ook zelf vragen stellen aan vakgenoten of beantwoorden of een casus indienen. Kortom, deze Wijkteam-community is er om alle professionals binnen het team te helpen bij hun werk aan veiligheid in gezinnen. Samen geven we kindermishandeling en huiselijk geweld geen toekomst!

De scholings- en informatiecampagne start met een webinar op 22 juni over het gebruik van de meldcode in de praktijk en de dilemma’s die je daarbij tegenkomt. Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is, hoe maak je je zorgen concreet, wanneer bespreek je het met collega’s en hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen?

In de flyer in de bijlage staat nog meer informatie en hoe professionals zich kunnen aanmelden voor de Wijkteam-community en het start-webinar.

Aanmelden kan via deze link: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen. Na registratie op 1SoicaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community‘. De aanmeldstappen staan beschreven in de flyer.

Bijlagen

Lid wordenContact