Nieuwsbericht

Jaar van Vrijwillige inzet - campagneweek 7 - 13 juni - nieuwsbrief

19 mei 2021 | 3 minuten lezen

De nieuwsbrief vanuit het platform Vrijwillige Inzet, inclusief het programma Mensen maken Nederland. 

Bomvolle 2e campagneweek 7 tot 13 juni

Van 7 tot 13 juni organiseren wij de tweede campagneweek van Mensen maken Nederland met lokale en landelijke activiteiten, zoals een podcast, een radiocommercial die je op maat kunt maken en een toffe vrijwilligerstest. Om je voor te bereiden op deze tweede campagneweek is de toolkit al beschikbaar gesteld, zodat jullie tegelijkertijd met ons kunnen starten met de campagne week.

Radiospot op maat

Tijdens de 2e campagneweek zal Mensen maken Nederland ook op NPO Radio 1-5 te horen zijn. Deze radiocommercial focust op het ontdekken van vrijwilligerskracht bij potentiële vrijwilligers, en eindigt met de URL van Mensen maken Nederland. Nu is het mogelijk om dezelfde commercial ook op maat te laten maken voor jouw organisatie, maar dan met jullie eigen URL. Meer info hierover vind je  in de toolkit.

Ontdek je vrijwilligerskracht!-ansichtkaarten

Naast een eigen op maat radiocommercial, kun je ook deze campagneperiode gratis ansichtkaarten bestellen. Het thema van deze kaarten is Ontdek je vrijwilligerskracht. En je kunt iemand een kaartje sturen en daarop zelf aangeven waar die persoon goed in is. Bestel je kaarten nu. Mail je naam, organisatie en een postadres naar mensenmakennederland@nov.nl en zet in het onderwerp: Bestelling kaarten Vrijwilligerskracht.

Kennisboostweek juni: Vrijwilligerskracht

Van 7 tot 10 juni wordt er opnieuw een kennisboostweek georganiseerd. Waar interessante sprekers vertellen over vrijwilligerskracht. Wat dacht je van De kracht van culturele diversiteit door Luca van Seumeren of een webinar over de Kracht van medewerkersvrijwilligerswerk. En er komen nog meer webinars bij. Schrijf je vanaf nu in voor deze toffe sessies. En als je de pagina volgt (eerst even inloggen), dan zie je alle nieuwe webinars die toegevoegd worden.

Webinars voor HR professionals

Enkele weken geleden organiseerden NVP en NOV gezamenlijk een webinar voor HR professionals over medewerkersvrijwilligerswerk. Dit webinar met Dr. Lonneke Roza was een groot succes en is nog terug te kijken op youtube of in een verslag terug te lezen (pdf).
En wat ook heel interessant is, op 3 juni van 16.00 tot 17.30 uur organiseren wij opnieuw een webinar. Philips Benelux en ABN AMRO Bank Foundation gaan in gesprek over hun ervaringen met medewerkersvrijwilligerswerk, wat wel en niet werkt en wat ze hebben geleerd. Tip de HR professionals in jouw netwerk zeker op dit webinar. Meld je kosteloos aan via de website van de NVP.

En verder

  • Meedenksessie Nationaal jaar: op 25 mei om 9:00 is er een meedenksessie over de opzet van een vrijwilligersproeverij als onderdeel van de 3e campagneweek in september. Denk jij mee hoe deze opzet aan jouw organisatie of centrale kan bijdragen?
  • 2 interessante hackathons: op donderdag 20 mei gaan we in een hackathon informatie en inspiratie bij elkaar brengen over vrijwilligers met een beperking. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar en we vinden het leuk als jij mee wil denken. Inschrijven via deze link
    Op 22 juni organiseren we een tweede hackathon. Die gaat over Vrijwilligers met diverse culturele achtergronden. Inschrijven kan via deze link
Lid wordenContact