Nieuwsbericht

Online congres Waardevolwerk / Werkvolwaarde

12 mei 2021 | 2 minuten lezen

Inclusieve en sociale werkgelegenheid >> Daarover organiseert Cedris een congres!
De waarde van werk groot is. Voor iedereen.
Werk is zoveel meer dan alleen het salaris dat op je bankrekening wordt gestort. Werk zorgt voor ritme, heeft positieve invloed op je gezondheid en zorgt ervoor dat je meedoet aan de samenleving. Het is dan ook belangrijk dat we werken aan een arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen.
Daarom organiseert het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid op 3 juni 2021 het online congres Waardevolwerk / Werkvolwaarde.

Werk als medicijn
‘Welke pil, welke therapie kunnen we nu verzinnen die diezelfde effecten heeft op gezondheid, op geluk en op hoe je naar jezelf kijkt? Ik denk dat werk een van de meest effectieve therapieën is. Daarom zie ik arbeid als medicijn’, dat zei Lex Burdorf, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum, tijdens de Cedris-lezing op 18 februari 2021. In deze Cedris-lezing werd stilgestaan bij de theoretische betekenis van de waarde van werk.

In de praktijk
Maar als die waarde van werk zo groot is, hoe zorgen we ervoor dat dit voor meer mensen toegankelijk is? Precies daarover gaan we het hebben tijdens het congres Waardevolwerk / Werkvolwaarde. Deze middag gaan we dieper in op de praktische kant en gaan we met elkaar op zoek naar hoe we waardevol werk kunnen vormgeven. Wanneer is werk ‘waardevol’? Wat voor infrastructuur hebben we daarvoor nodig? Welke partijen moeten we daarbij betrekken? Welke voorbeelden kennen we die dit al op een goede manier doen? Zo brengen we samen die ‘inclusieve arbeidsmarkt’ steeds weer een stapje dichterbij.

Aanmelden voor de talkshow
In talkshowvorm komen inspirerende sprekers aan het woord. Ben jij beleidsmaker in een sociaal werkbedrijf of een sociale organisatie, werk je voor een gemeente of de overheid of ben je een geïnteresseerde ondernemer? Meld je dan hieronder aan. We zien jou graag online op 3 juni!

REGISTREREN

Over de organisatie
Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid is een samenwerking tussen SBCM, het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid, en Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid biedt kennis en praktische ondersteuning voor beleidmakers en beslissers, professionals en experts en werknemers en werkzoekenden. SBCM en Cedris willen hiermee bijdragen aan meer inclusieve en sociale werkgelegenheid.

Voor vragen of suggesties kun je contact opnemen via: Info@inclusiefwerkt.nl

Lid wordenContact