Nieuwsbericht

Gratis tips en inspiratie - ‘Kelly school social work’ op Instagram

23 april 2021 | 2 minuten lezen

Hoe bereik je jongeren beter? Hoe kun je jouw schoolmaatschappelijk werk beter profilering? Zodat jouw gemeente(n) en stakeholders de mogelijkheden van het de schoolmaatschappelijk werk goed voor ogen krijgen? Dat was de vraag op de heidag van de schoolmaatschappelijk werkers voortgezet onderwijs van Farent.

Het antwoord was snel gegeven; met behulp van de inzet van social media. SMW’er Kelly van Koppenhagen tekende op de heidag spontaan een eerste stripje over het SMWVO. Na veel enthousiaste reacties van collega’s opende zij kort daarop een Instagram account met de titel ‘Kelly school social work’ waarop zij zelfgetekende stripjes over het SMWVO begon te posten.

Aan de jongeren die zij begeleid vroeg Kelly waarover ze moest tekenen. Zij kreeg veel input en een serieus Instagram account was geboren. Regelmatig post Kelly nu nieuwe prikkelende tekeningen met een kort tekstje. Inmiddels wordt ‘Kelly school social work’ gevolgd door een groot aantal jongeren in het voortgezet onderwijs, maar ook door sociaal werkers, leerkrachten, gemeente ambtenaren, ouders, etc. en ontvangen we van hen vele positieve reacties.

Het Instagram account draagt bij aan de bekendheid van de mogelijkheden voor hulp vanuit het SMWVO bij jongeren. En verlaagt de drempel om hier ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Daarnaast levert het een bijdrage aan normalisering en het doorbreken van taboes. De illustraties en tekstjes maken taboes bespreekbaar en geven voorlichting over voor jongeren relevante thema’s (seksualiteit, relaties, mentale gezondheid, middelengebruik, eenzaamheid, etc.) op een manier die voor hen echt binnenkomt. En verder vergroot het account de zichtbaarheid van het SMWVO bij ketenpartners en opdrachtgevers en draagt het bij aan het versterken van het imago van het SMWVO.

De schoolmaatschappelijk werkers van Farent zijn uitermate blij met het Instagram account en gebruiken het in hun dagelijkse werk en om hun werk duidelijk over het voetlicht te krijgen.

Vanuit Farent zouden we het geweldig vinden als het Instagram account door veel meer mensen wordt gevolgd en de schoolmaatschappelijk werkers van andere organisaties ook hun voordeel hiermee doen. Daarom roepen we iedereen op: volg ‘Kelly school social work’ op Instagram en attendeer zoveel mogelijk anderen op dit mooie account.

Over Kelly van Koppenhagen
Kelly van Koppenhagen is werkzaam als schoolmaatschappelijk werker bij Farent. Naast haar werkzaamheden als schoolmaatschappelijk werker is zij actief als illustrator. Ook is zij zeer goed thuis in de wereld van sociale media, in het bijzonder in Instagram. Zij heeft twee eigen actieve accounts met 29.000 en 130.000 volgers, waarop zij haar illustraties post. Kelly weet door haar ervaring en haar contacten met jongeren en het werkveld als geen ander wat er speelt bij jongeren én zij kan dit omzetten in beelden die jongeren aanspreken. Een leuk detail over Kelly is dat haar moeder kunstenares is en dat haar vader werkte als hulpverlener met jongeren. Kelly brengt deze twee werelden samen!