Sjef van der Klein, Sociaal Werker van het Jaar 2018

Sjef van der Klein: Sociaal Werker van het Jaar 2018!
Sjef van der Klein is tijdens de Dag van de Sociaal Werker verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2018. Na een spannende eindstrijd bleek Sjef, sociaal werker bij ContourdeTwern in Tilburg, de meeste stemmen te hebben gekregen. Komend jaar is hij dé ambassadeur van het sociaal werk.

‘In zijn optreden laat hij zien dat iedereen blijft meetellen’
Ik voel me vereerd en heb er ook heel veel zin in. Ontzettend leuk om jullie te vertellen over m’n werk. Ik ga los!’, was Sjef’s eerste reactie.

De jury roemt de pas 26-jarige Sjef om zijn ondernemingslust, enthousiasmerend vermogen en innovatie. Uit het juryrapport: ‘Door een veelheid aan initiatieven laat hij zien wat sociaal werk is: aansluiten bij mensen waar zij zijn. Van de ouderen in het ontmoetingscentrum, tot netwerkpartners, tot zijn studenten en collega’s. In zijn optreden laat hij zien dat iedereen blijft meetellen in deze maatschappij.’

Sjef is een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk. Bovendien ontvangt hij een bedrag voor een persoonlijke scholingsactiviteit en een cheque om te besteden aan een project in zijn wijk. Hij neemt de titel over van Mariska Overgaag, Sociaal Werker van het Jaar 2017.

Bekijk hier een filmpje over de ontmoetingskamer in Tilburg

 

Bekijk hier het verkiezingsfilmpje van Sjef.

Meer over Sjef:

ContactLid worden