Heerenveen

Heerenveen

Heerenveen onderscheidt zich van veel andere gemeenten doordat de gemeente al in een vroeg stadium begonnen is met het proces van transitie en transformatie. Al vijf jaar geleden is hiermee een start gemaakt. Een consortium van maatschappelijke organisaties krijgt de ruimte van de gemeente om het eigen werk vorm te geven. Ook de toegang van burgers tot zorg en begeleiding is goed doordacht.

Op een doorwrochte, methodische manier is door middel van zogenaamde ‘wijkkrachtscans’ inzicht verkregen in de wensen en behoeften van inwoners van Heerenveen. De uitkomsten van deze scans worden verwerkt in concrete wijkplannen, waarin inwoners, de gemeente en maatschappelijke organisaties samen kiezen wat voor een wijk het beste is. Het uitgangspunt is dat bewoners samen veel kunnen doen en waar nodig springen professionele organisaties bij met hun kennis en kunde.

Zogenaamde ‘Meitinkers’ functioneren in de wijk als ‘mobiel loket’ en zijn aanspreekpunt voor bewoners. Deze functies worden ingevuld door zowel sociaal werkers als ambtenaren.

In Heerenveen werken onder andere de volgende lidorganisaties:
CaleidoscoopMaatschappelijk Werk Friesland

 

 

Terug naar overzicht 10 Gouden Gemeenten >

Lid worden