Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

De gemeente sluit meer aan bij de kracht en initiatieven van de samenleving, geeft ruimte en vertrouwen. Alphen aan de Rijn geeft hierbij zoveel mogelijk ruimte aan de professional, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als daarbuiten.

De gemeente werkt op een doortastende manier en met lef aan één toegang voor alle ondersteuningsvragen van onze inwoners op het sociale domein, die makkelijk vindbaar is. Uitgangspunt is dat het niet uitmaakt waar inwoners hun ondersteuningsvraag stellen. Het is niet alleen een portaal tot zware zorg, maar er wordt ook direct praktische ondersteuning geboden aan gezinnen om ze te helpen te participeren. Er wordt geïnvesteerd in preventie en de algemene voorzieningen, om uiteindelijk te kunnen besparen op het voorzieningenniveau.

In Alphen aan de Rijn werken onder andere de volgende lidorganisaties:
Participe en Kwadraad.

Lees hier het artikel 'Help het kind waar het thuis is' van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem over hun gezamelijke inkoop van jeugdhulp.

Lees ook het rapport 'Werk(en) in uitvoering' van de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit rapport is een tussentijdse review van de transformatie in het sociaal en maatschappelijk domein van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Update 2018: Alphen aan den Rijn heeft de voorlopersrol voortgezet en is ondertussen de eerste gemeente die stress-sensitieve dienstverlening ontwikkelt; ook werkt Alphen mee aan een pilot Mobility Mentoring. Hier vindt u het complete blad over de transformatie 2015-2016 in Alphen

Terug naar overzicht 10 Gouden Gemeenten >

Lid worden