Almere

Almere


De gemeente Almere ziet het belang van preventie om grote problemen voor te zijn. Zo worden gezinnen vroegtijdig ondersteund bij het oplossen van financiële problemen om te voorkomen dat kinderen in armoede opgroeien. Ook worden het leefklimaat en de veiligheid in de wijken gewaarborgd door zogenaamde jeugdinterventieteams, die onder meer helpen bij het bestrijden van jeugdcriminaliteit en het mogelijk ontstaan van jeugdbendes. Professionals krijgen hier de ruimte om –samen met de cliënt- te doen wat nodig is.

Verder onderscheidt de aanpak in Almere zich in positieve zin door 1 ondersteuningsplan per gezin voor alle vormen van zorg en ondersteuning die nodig zijn. Weg van de situatie waar bewoners voor elk probleem naar een eigen loket moeten, met een eigen werkwijze en een eigen formulier. Er wordt hard gewerkt aan het verbinden van domeinen, aanbod en organisaties.

De politieke kaders van de gemeente Almere zijn in samenspraak met inwoners, maatschappelijke organisaties en sociaal werkers tot stand gekomen. De lijnen tussen de gemeente en de uitvoeringsorganisaties zijn kort. Preventie, activering en participatie zijn naar tevredenheid verworden tot hoekstenen van het gemeentelijk beleid.

In Almere werken onder andere de volgende lidorganisaties:
De SchoorLeger des HeilsVMCA en Zorggroep-Almere.

Terug naar overzicht 10 Gouden Gemeenten >

Lid worden