Sociaal Werk doe je met Sociaal Werkers!
Sociaal werkers vormen de verbindende factor tussen zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk. Hun grootste kwaliteit is dat ze mensen helpen om op eigen benen te staan en mee te doen in de samenleving. Hun inzet bespaart de samenleving jaarlijks miljoenen. En dat mag nu wel eens luid en duidelijk gezegd worden.

Sociaal Werk Nederland is een vereniging. De lidorganisaties werken lokaal als maatschappelijk werker, participatiemakelaar, in de maatschappelijke opvang, opvoedingsondersteuning, peuterspeelzaal, enz. Ze doen 'Sociaal werk'. Om 'de Sociaal Werker' en ons werk landelijke bekendheid te geven heeft Sociaal Werk Nederland materiaal ontwikkeld dat de lidorganisaties lokaal zelf kunnen gebruiken. Zie de website Sociaalwerkers.nl.

10 redenen om voor Sociaal Werkers te kiezen
Lees hier waarom u voor sociaal werkers moet kiezen. 10 redenen met goede voorbeelden en onderbouwing. Hun werk wérkt. Zie de films, rapporten en het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van sociaal werk. Naar de 10 redenen >

Gouden Gemeenten
Goede voorbeelden van samenwerking tussen sociaal werk, zorg en welzijn op wijkniveau en gemeenten die daarin goed bezig zijn voor de bewoners.
Naar de Gouden Gemeenten >

10 ambassadeurs sociaal werk
Om de sociaal werker een gezicht te geven zijn er ambassadeurs gekozen. We vinden dat zij Sociaal Miljonair zijn. Hier lees je waarom. De ambassadeurs gaan lokaal aan de slag, maar natuurlijk is de werkwijze een goed voorbeeld dat kan worden overgenomen. Elke organisatie kan sociaal werkers stimuleren om het werk lokaal bij gemeenten en bewoners zichtbaar te maken door bloggen, werkbezoeken en contacten met lokale media.
Naar de 10 ambassadeurs > 

De Sociaal werker van het jaar
Mariska Overgaag van Kwadraad heeft met het project EMMA dat mensen met schulden ondersteunt in een zo vroeg mogelijk stadium, de titel van sociaal werker van het jaar 2017 gewonnen. Zie hier de pagina van Mariska

In 2015 ging de titel naar Nora El Abdouni, ambulant hulpverlener bij Pretty Woman in Utrecht. Ze helpt meiden van 12-23 jaar met voorlichting en hulpverlening rond relaties en seksualiteit. Lees meer over Nora op haar pagina >

Meer sociaal werkers
En er zijn natuurlijk nog veel meer geweldige sociaal werkers. Bijvoorbeeld de twee andere genomineerden voor de titel 'Sociaal Werker van het Jaar 2015'. Dat waren:

  • Bert Vos, werkt bij Vivaan en is sociaal werker in het sociaal wijkteam in de Oranjebuurt in Veghel.
  • Tsjerk de Groot, is trajectbegeleider bij Stichting Maatschappelijke Opvang in Den Bosch en initiatiefnemer van Linc naar Zorg. 
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordOnze ESF-subsidie Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten