Alphen aan den Rijn

De gemeente sluit meer aan bij de kracht en initiatieven van de samenleving, geeft ruimte en vertrouwen. Alphen aan de Rijn geeft hierbij zoveel mogelijk ruimte aan de professional, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als daarbuiten.

De gemeente werkt op een doortastende manier en met lef aan één toegang voor alle ondersteuningsvragen van onze inwoners op het sociale domein, die makkelijk vindbaar is. Uitgangspunt is dat het niet uitmaakt waar inwoners hun ondersteuningsvraag stellen. Het is niet alleen een portaal tot zware zorg, maar er wordt ook direct praktische ondersteuning geboden aan gezinnen om ze te helpen te participeren. Er wordt geïnvesteerd in preventie en de algemene voorzieningen, om uiteindelijk te kunnen besparen op het voorzieningenniveau.

In Alphen aan de Rijn werken onder andere de volgende lidorganisaties:
Participe en Kwadraad.

Lees hier het artikel 'Help het kind waar het thuis is' van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem over hun gezamelijke inkoop van jeugdhulp.

Lees ook het rapport 'Werk(en) in uitvoering' van de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit rapport is een tussentijdse review van de transformatie in het sociaal en maatschappelijk domein van de gemeente Alphen aan den Rijn

 

Terug naar overzicht 10 Gouden Gemeenten >

Ik wil delen
Home
Over ons
Profilering en Strategie
Wat we doenOnze leden in kaart
Voor Leden
Contact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten